De kennis die de mensheid het meeste nodig heeft is die welke een volledig vervulde en constant groeiende beheersing en zelfbeheersing van zowel de binnenwereld als de buitenste domeinen van ons bestaan verschaft. Dat is exact wat wij met r-evolutie willen doen: kennis delen die de mensheid het meeste nodig heeft om bewustzijn te ontwikkelen.
Meer lezenveel mensen zien niet wat ze niet geloven
Meer lezeneenzaamheid wekt tot leven, isolement doodt
Meer lezenHoe dun ook de lijnen die de zeven partijvoorzitters van elkaar scheiden, ze zijn als muren, dikke ondoordringbare grenzen. De samenleving is verdeeld en ook als mens zijn we verdeeld.
Meer lezenwie het verleden niet eert, verliest de toekomst. Wie zijn wortels vernietigt, kan niet groeien.
Meer lezenElke dag een leermoment. Vandaag een rit met de trein. Menslief, ik hou van jou.
Meer lezenRise for Nature! Het klimaat is belangrijk. Daar moeten we absoluut iets mee. Ik wil een stap verder. Omdat het klimaat ‘slechts’ een symptoom is. We moeten terug naar de natuur. Naar onze natuur! We maken niet alleen de aarde kapot. We maken ook onszelf kapot.
Meer lezenlaat troebel water tot rust komen en het wordt helder
Meer lezenin deze westerse maatschappij is het niet zo vanzelfsprekend om te streven naar wederzijdse afhankelijkheid.. En juist dat is wat de wereld nodig heeft. Iedereen naast elkaar: ik ben ik en jij bent jij. En dat is oké. Ik ben afhankelijk van jou en jij van mij. We hebben elkaar nodig! Dat is de essentie van mens-zijn: veiligheid, liefde en verbondenheid. En die waarden ook echt voelen!
Meer lezenWe leven momenteel midden in een paradigmaverschuiving. Een verandering van tijdperk. Een tijd van evolutionaire revolutie. Stapsgewijs verandert alles radicaal. Om dat duidelijk te maken, willen wij met een aantal mensen die we graag bij jou Matthijs aan tafel zetten de doordraaiende wereld laten stilstaan en met andere ogen zien.
Meer lezen“Pas als je merkt dat je zelf een heel ecosysteem bent en dat uw ecosysteem afhangt van de gezondheid van het ecosysteem waarin je ingebed bent, begin je te beseffen dat we het anders moeten gaan doen.”
Meer lezen“Pas als je merkt dat je zelf een heel ecosysteem bent en dat uw ecosysteem afhangt van de gezondheid van het ecosysteem waarin je ingebed bent, begin je te beseffen dat we het anders moeten gaan doen.”
Meer lezenA flower doesn’t think of competing with the flower next to it. It just blooms.
Meer lezenOp 27 oktober gaf Paul Verhaeghe een lezing op het Brainwash Festival in Amsterdam. De lezing is gebaseerd op een hoofdstuk uit zijn nieuwe boek Intimiteit. Dit is mijn samenvatting van zijn lezing die mij zijn opgevallen. Over mislukken, je goed in je vel voelen, van jezelf vervreemden. Net als in zijn voorgaande boeken, houdt Paul Verhaeghe ons, de mensheid, een spiegel voor. Hij duidt de tijdsgeest. En wat hij vertelt, daar waarschuwde Aristoteles ook al voor, zo vertelt hij. En terwijl we meer en meer vervreemden van onszelf en van elkaar willen we eigenlijk vooral van betekenis zijn, betekenisvol zijn voor de ander.
Meer lezenWe willen jullie iets vertellen over vertragen en verstillen in ons leven. Over hoe dat onze kijk op de samenleving heeft veranderd en welke rol we daarin willen spelen.
Meer lezenHet computerprogramma World One, ontwikkeld door computer pionier Jay Forrester van het Massachusetts Institute of Technology, representeert een complex model van de wereld als één systeem en wat wij daar als mensheid mee doen. Onze planeet aandoen.
Meer lezenIn de klimaatcrisis op macroniveau gaat het vaak over smeltende ijskappen en een stijgende zeespiegel. Ook op microniveau is er sprake van een klimaatcrisis. We kunnen onszelf vergelijken met een ijsberg. Op het moment dat er iemand iets tegen je zegt dat je raakt, kun je dat in de metafoor van de ijsberg zien alsof diegene met zijn boot tegen jouw ijsberg vaart.
Meer lezenheb je jaren gestudeerd, wordt gezond boerenverstand weer hip.
Meer lezenHet is vandaag Plastic Bag Free Day lees ik in De Morgen waar deze zomervakantie elke dag een goede vraag wordt beantwoord. De vraag vandaag: Dat plastic zakje: wiens schuld is dat eigenlijk?
Meer lezenDries heeft de chatapp Die with me ontwikkeld: pas als je smartphone aangeeft dat er nog maar 5 procent batterij over is en je dus op het punt staat alle connectie met de wereld te verliezen, word je binnengelaten in de app.
Meer lezen